Recent Posts

fredag, desember 29, 2006

GOD JUL!


Til alle mine blogvenner ønsker jeg en fortsatt GOD JUL og GODT NYTT ÅR!

Håper dere vil fortsette å legge igjen mange koselige kommentarer her hos meg i året som kommer.

Vil bare benytte sjansen til å si takk for i år, tusen takk for alle søte, koselige og oppmuntrende ord til meg. Det setter jeg pris på!! :-)



Just wanted to say Merry christmas and wish you all the best for 2007.

Thank you for all your sweet comments on my blog this year, and I hope you'll still come and look into my place and leave your comments next year, because that really makes me happy. :)


tirsdag, desember 19, 2006

Brushes



Tusen Takk for kjempekoselige kommentarer på min forrige post.

Endel har lurt på dette med brushes:

Brushes er "pensler" man kan "stemple" eller "male" med på fotoet når det redigeres i et fotoediterings-program. Jeg bruker Adobe Photoshop CS2 eller PS Elements.

Brushes kan enkelt lastes ned fra nettet. Det finnes mange gratis-brusher, hvis man søker etter det. Men det finnes også brushes og andre digitale elementer å få kjøpt, bla på 2 Peas in a bucket.

Snøstjerne-brushene jeg har brukt på bildene i forrige post har jeg lastet gratis ned HER.

Robert Redgewood har noen nettsider med en god del fine gratis brushes, og med fine forklaringer hvordan man laster ned og bruker dem. ;)

LYKKE TIL! ;)

torsdag, desember 14, 2006

Gløgg og kaker...


Jasså, dere tror jeg sitter her og innbitt jobber med min adventsbok, slik at jeg ikke har tid til å "snakke" med dere.... *ti hi*
...Jada, som alle andre er jeg en travel dame i førjulstia...
Har satt meg fore å rydde litt i heimen.....husmorvikaren har nok hatt ferie et par år, for her er det nok å ta tak i ...lol
Men innimellom er det viktig å kose seg litt...
Ungene baker og de ordner...det er koselig. Her pynter vi pepperkaker som nå henger i kjøkkenvinduet. Igår var det Lucia, og det feiret vi tradisjonellt med lussekatter og gløgg.
Hadde skikkelig koselig frokost, med mommo på besøk. Slett ikke verst med boller til frokost. ;)
Edvin hadde sin skoleavslutning med flott Julespill igår. Jeg er bare SÅ imponert over de små/store 10 åringene som hadde hele spillet på TYSK!

Adventsboka og de andre små scrappeprosjektene har hatt en liten pause de siste dagene, men jeg er straks tilbake...nå melder scrappetrangen seg. ;)

Fortsatt GOD ADVENT til alle!!

mandag, desember 11, 2006

Adventsboka








Her er noen sider fra min lille adventsbok. Sterkt inspirert av Rita som lager en nydelig julebok, gjennom et Shimelle-kurs.
Jeg lager boka som en liten minnebok for hva vi gjør sammen, og forbereder fram mot Jul.
For meg er dette en koselig måte å "bremse" litt opp i den travle førjulstia. ;-)
Here are some pictures of my little christmas-book. Inspiered by my friend Rita, joining a christmas-book-class at Shimelle , I started making my own little album about all the things we are doing together in our family, and all the stuff we are preparing before x-mas.
For me this is a great way to "stop" for a little while and really think about all the joys this season brings. :-)













torsdag, desember 07, 2006

Dagene flyr....

Dagene går så fort....særlig nå i adventstiden ser det ut til at tiden har satt opp farten ett ekstra hakk..... Men selv om det er masse å ta seg til er det viktig å ta vare på hverandre....Jeg har en tradisjon her hjemme med en "gjøre ting"-kalender til barna. Her legger jeg en lapp hver dag med noe vi skal gjøre sammen. Poenget er at vi skal bruke tid sammen, gjøre noe vi liker, glede oss og samtidig forberede oss til juletiden.
Inspirert av Rita som er med på et Shimelle-kurs, og lager en alldeles nydelig adventsbok (jeg anbefaler at dere popper innom Ritas og tar en titt ;-) ) har jeg gått igang med min egen lille adventsbok. De siste par dagene har jeg lagd en side for hver av dagene så langt... Laster opp bilder i morgen når det er bedre fotolys... ;) Kjempeartig å lage en sånn liten bok fra ventetiden. :)
Har tatt en god del bilder i det siste... Jeg er skikkelig Julete av meg, og elsker denne tiden før jul. Nyter å pynte litt etterhvert med mine svenske halmstjerner, hjerter i messing og rødt glass....lys på bordet..... og så har jeg igjen funnet fram mine selvlagde Waldorfnisser. I år husket begge Jentene mine nissene igjen, og det varte ikke lenge før de var i full lek.... ;) Så fint å ha sånne ting man husker fra år til år...

Fortsatt god advent til mine trofaste bloglesere. :)